Warsztaty "Wiedzą syci, czyli biotechnologicznie o żywności"
08 czerwca 2022

6 czerwca br. w Katedrze Biotechnologii Rolniczej w ramach warsztatów "Wiedza syci, czyli biotechnologicznie o żywności" odbyło się spotkanie z uczniami I Liceum Ogólnokształcące im. Stanisława Wyspiańskiego w Szubinie. Wspólnie z naszymi Gośćmi rozważaliśmy zagadnienie dotyczące papryki: owoc czy warzywo? Uczestnicy warsztatów mieli również możliwość oceny konsumpcyjnej frytek i sprawdzenia czy w produktach spożywczych są enzymy. Zajęcia prowadzili: dr. hab. inż. J. Pobereżny, prof. PBŚ, dr hab. inż. I. Jędrzejczyk, prof. PBŚ, dr inż. M. Rewers, mgr inż. A. Łojko, dr inż. K. Gościnna, dr inż. A. Niklas, dr inż. D. Olszewska. Zdolnej młodzieży dziękujemy za udział w warsztatach i zapraszamy na studia na WRiB.