W dniach 20-24 marca w Zespole Szkół Spożywczych w Bydgoszczy odbywał się Tydzień Zdrowia. Z tej okazji pracownicy naszego Wydziału przygotowali dla uczniów wykłady i warsztaty dotyczące zdrowia i zdrowej żywności:
- wykład "Cukry! Samo dobro? Samo zło? Zdania są podzielone..." wygłoszony przez dr inż. Ewę Żary-Sikorską
- wykład "Produkty pszczele" wygłoszony przez dr inż. Piotra Wasilewskiego
- wykład z pokazem "Zwykła - niezwykła papryka" zaprezentowała dr inż. Dorota Olszewska
- warsztaty "Znaczenie mikroorganizmów i podstawowych składników żywności dla zdrowia człowieka" wykonały dr hab. inż. Justyna Bauza-Kaszewska, prof. PBŚ; dr Beata Szala, dr hab. inż. Anna Figas, dr inż. Magdalena Tomaszewska-Sowa, dr hab. inż. Anetta Siwik-Ziomek, prof. PBŚ.
Chcecie zdobywać fachową wiedzę o produkcji, projektowaniu i analizie żywności to zapraszamy do nas na studia!
https://pbs.edu.pl/pl/oferta-dydaktyczna/studia-i-stopnia?wydzial=wydzial-rolnictwa-i-biotechnologii