Zapraszamy na studia magisterskie (2 stopnia) na kierunek technologia żywności i żywienie człowieka.
Umiejętnie łączymy teorię z praktyką. Uzyskane na naszych studiach umiejętności i kompetencje pomogą Ci w znalezieniu pracy w przemyśle spożywczym, jednostkach zarządzających i kontrolujących zakłady produkcyjne oraz zajmujących się obrotem żywnością. Możesz również pracować w instytucjach żywienia zbiorowego i nadzorujących prawidłowe żywienie oraz popularyzujących zdrowe żywienie.
Kształcimy na 3 specjalnościach:
• technologie produktów roślinnych i żywienie człowieka
• przetwórstwo i bezpieczeństwo produktów zwierzęcych
• nowoczesne kierunki w technologii żywności i w żywieniu człowieka
Szczegółowe informacje znajdziesz tutaj: https://pbs.edu.pl/pl/oferta-dydaktyczna/kierunek/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka-1/magisterskie-2-stopnia/stacjonarne