Eko nGM soja na cele spożywcze- Inkubator Innowacyjności 4.0
24 października 2021
Prof. dr hab. inż. Anna Wenda-Piesik wraz z zespołem otrzymała grant na prace przedwdrożeniowe i podniesienie poziomu gotowości wdrożeniowej (TRL) z „Inkubatora Innowacyjności 4.0” . Przedmiotem komercjalizacji będzie produkcja eko nGM soi rozumiana jako technologia uprawy w systemie ekologicznym oraz jako produkcja substratów z nasion soi do celów spożywczych. W skład zespołu wchodzą naukowcy: dr inż. Ewa Żary – Sikorska (WRiB), prof. dr hab. Oleksandr Shyichuk (WTiICh), dr inż. Joanna Szulc (WTiICh) oraz dr inż. Grażyna Gozdecka, (WTiICh).
Czas trwania projektu – 12 miesięcy,
Wartość grantu - 72980 zł.
Pozostałe aktualności
07 listopada 2024
04 listopada 2024
24 października 2024